Supa de rosii coapte

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 5 morcovi
  • patrunjel radacina cu tot cu frunze
  • ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru verde
  • busuioc verde
  • sare de mare grunjoasa
  • ulei de masline
  • piper mozaic
  • sare de mare

Mod de preparare

Rosiile se spala si se taie in doua.

Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala.

Se pun toate legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sarea de mare, piper, crengute de cimbru, busuioc si se stropesc cu ulei de masline.

Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da tava la cuptor pentru 30 - 35 minute pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.

Se scoate tava din cuptor,se lasa putin sa se raceasca, apoi se pun paseaza rosiile in blender .

Se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia si putin ulei de masline.

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de cateva crutoane de paine.

S-aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise