Supa de rosii cu galuste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 litri suc de rosii(folosesc de obicei Ciao)
  • 1,5 litri apa
  • 1 ceapa mica
  • frunze de telina
  • piper
  • smantana
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert sucul de rosii impreuna cu apa si uleiul. Se adauga ceapa si ardeiul taiate in doua.Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul si sare dupa gust.Frunzele de telina se leaga manunchi si se pun sa fiarba in supa.

Se fac galustele in felul urmator:intr-o farfurie de supa se bat bine ouale cu sare si se adauga faina atat cat sa formeze un aluat care sa se poata rupe usor cu lingura.Cand clocoteste supa se adauga galustele rupte una cate una cu lingura din masa de aluat si se pun in supa sa fiarba.Se mai fiere 10 minute.Dupa ce a fiert se lasa sa stea putin apoi se scot ceapa,ardeiul si telina din supa.

Se serveste cu smantana .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise