Supa de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de pui
  • zarzavaturi
  • usturoi
  • 2 oua
  • lapte
  • patrunjel
  • otet de mere
  • aatrunjel verde
  • ardei iute

Mod de preparare

Se transeaza puiul( se poate folosi si piept de pui taiat fideluta), se spala bine si se pune de-o parte.

Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,

Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei( se freaca cu sare lamaie si ulei).

Intr-o cratita se pune un pic de ulei, cand se incalzeste se pune paprika si se mesteca sa nu se arda paprika, se adauga carnea, se caleste. Se pune apa rece, un varf de sare si se adauga zarzavatul taiat in 4.

Cand este carnea fiarta se scoate zarzavatul si se adauga mujdeiul.

Se drege cu galbenusul de la 2 oua si lapte. Atentie sa nu se \"stranga\" peste oua si lapte se pune supa calda si se amesteca incet. Se acreste cu otet de mere. Se ia de pe foc.Se adauga patrunjelul.

La masa se mai poate pune mujdei pentru cei \"rezistenti\".Se serveste cu ardei iute.

Inainte se bea o palinca de prune !!!!

PS

In zona bunicilor (Ardeal) se face mamaliga cu branza de burduf si se mananca alaturi de supa de usturoi.

POFTA BUNA!!!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise