SUSHI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 5-6 foi alge
  • 100 g ardei gras rosu sau capia
  • 100 g morcov
  • 100 g castraveti
  • 200 g creveti
  • 100 g somon afumat
  • 100 g cozi creveti
  • putin ardei iute
  • 50 ml sos de soia
  • 50 ml otet balsamic
  • sare
  • piper alb.

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa cu putina sare,iar la final se adauga otetul in orez.Foile de alge se aseaza pe un suport de bambus daca aveti,iar deasupra se pune un strat de orez racit,pe margine se pun felii de morcov,ardei si castraveti,deasupra un rand de creveti si cu ajutorul suportului din bambus se ruleaza foarte strans,dupa care fiecare rulou se taie in buc de cca 2-3 cm.Restul orezului se imparte in buc de 40 g si li se da forma rotunda sau ovala ,se aseaza somon afumat deasupra si cozi de creveti.Se serveste cu sos de soia si ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise