Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt)
  • -zeama de la 2 lamai de marime medie
  • -2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete)
  • -2 linguri frunze de menta verde
  • -2 castraveti de marime medie
  • -1 rosie mica
  • -3 liguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol.

Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii.

Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia, castravetii si frunzele de menta si se amesteca bine; treptat se taie marunt cu cutitul ( sau in mixer) frunza de patrunjel si pe masura ce se adauga la restul condimentelor se amesteca bine.

Se decoreaza cu frunza de salata verde, castraveti, felii de lamaie dupa imaginatie.

Pofta buna!

Tabuleh este o salata nelipsita de la mesele festive sau bufeturile de la restaurante din tarile arabe.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise