Tabulah - salata arabeasca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 legaturi de patrunjel
  • 5-6 rosii medii nu foarte zemoase si eventual fara multe seminte
  • zeama de la o lamaine
  • 5-6 linguri de grau bulgur (se gaseste in magazinele tip Plafar)
  • 2-3 linguri de ulei de masline (cantitatea e mai mult in functie de gustul ficaruia)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • condimente/mirodenii
  • menta maruntita, ardei iute tocat marunt, piper

Mod de preparare

Se spala rosiile, ceapa si patrunjelul, se curata de cotoare si se scurg de apa.

Graul se da in doua clocote in apa cu sare, se ia de pe foc si se lasa acoperit 1/2 de ora. Se spala cu apa rece si se scurge bine.

Patrunjelul se toaca foarte marunt (numai cu cutitul fara a folosi robotul). Rosiile se taie cubulete mici, ceapa se taie potrivit (sa se simta).

Se amesteca totul cu graul, un praf de sare, cu ardeiul iute, menta si piper. La sfarsit se pun uleiul si zeama de lamaie si se omogenizeaza.

In functie de preferinta, se poate servi ca atare sau se poate amesteca cu masline, cu piept de pui, sau cu migdale sfaramate.

Poate constitui un fel de mancare de sine statator (de exemplu pentru o cina usoara)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise