TAGLIATELLE ALFREDO

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 10 PORTII :
  • - paste tagliatelle - 0.700 kg
  • - ulei masline, sare
  • - smantana lichida - 0.250 L
  • - unt - 0.060 kg
  • - sunca presata de pui - 0.200 kg
  • - parmezan - 0.040 kg
  • - usturoi - 0.020 kg
  • - oregano - 0.001 kg

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei de masline, pana ce devin \" al dente \".

Separat se face sosul Alfredo astfel : sunca presata taiata julienne se soteaza intr-o tigaie cu putin unt, usturoi, oregano si sare.Se adauga smantana lichida. Se lasa sa fiarba pana ce sosul devine omogen.

Pastele se pun intr-o farfurie adanca, deasupra se pune sosul, iar de jur-imprejur se presara parmezan. Se poate decora cu firicele de verdeata si cu fasii de ardei gras rosu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise