Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga broccoli de 450 g (decongelat in prealabil)
  • 1 punga paste tagliatelle de 200 g
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 200 g branza telemea
  • parmezan
  • cimbru
  • marar verde tocat
  • sare
  • piper alb
  • 200 ml lapte dulce
  • 1-2 linguri de faina alba

Mod de preparare

Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute).

Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5 minute).

Strecuram totul, fiecare separat.

Intr-un bol mixam cele 2 oua cu un praf de sare. Frecam faina cu 2-3 liguri de apa rece, apoi adaugam laptele si omogenizam bine. Turnam acest amestec de faina cu lapte peste oua si mixam in continuare.

Adaugam si o lingurita rasa de zahar pentru echilibrarea gustului.

Pregatim un vas pentru cuptor pe care il ungem peste tot cu o lamela de unt.

Montam totul in vasul pentru cuptor astfel:

- asezam jumatate din cantitatea de paste si o distribuim uniform

- punem cateva cubulete de unt ici-colo

- pesaram branza telemea rasa

- adaugam broccoli, impartit sa ajunga peste tot

- presaram cu cimbru, piper alb, marar verde tocat

- punem cateva cubulete de unt

- punem ultimul strat de paste

- turnam compozitia de oua cu lapte si faina, de la un cap la altul al vasului

- presaram cu parmezan din abundenta.

Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, la foc mediu.

Se stinge focul si eventual se mai presara cu parmezan ras, lasandu-l putin la caldura cuptorului sa se topeasca.

Se lasa mancarea sa se aseze cateva minute si apoi se poate servi, simplu sau cu sos de usturoi pus in recipient de sos, separat (dupa preferinta).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise