Taietei chinezesti cu bambus

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de 100 grame de taietei chinezesti
  • 200 grame de bambus
  • o jumatate de morcov taiat bastonase
  • 2 ciuperci aromate chinezesti rehidratate ( se pot inlocui si cu alte tipuri de ciuperci ) taiate felii
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita de amestec de 5 condimente
  • un varf de cutit de ardei iute maruntit
  • o lingura de sos de soya si o lingurita de sos de scoici/stridii.

Mod de preparare

Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.

Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula. Mai lasam 2-3 minute sa se patrunga si taieteii de arome.

Dupa ce s-au omogenizat bine, mai gustam si condimentam daca este cazul si oprim focul. Sunt execelenti atat calzi cat si reci, eu si de data asta am pus prea mult ardei iute :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise