Taietei cu ciuperci si sos de smantana

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g taietei ingusti,
  • 400 g ciuperci de padure,
  • 1/8 l frisca nebatuta,
  • 2 linguri smantana,
  • putin usturoi presat,
  • patrunjel verde tocat,
  • 2 lingurite unt,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se curata (daca sunt mai mari, se taie in doua sau in patru).

Se toarna frisca si smantana intr-o cratita, se pun pe foc si dupa ce au dat in cateva clocote, se adauga usturoiul presat, sare si piper.

Se incorporeaza si ciupercile si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, 2-3 minute.

Se fierb taieteii al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga.

Se topeste untul intr-o tigaie si se tavalesc in el taieteii fierti si scursi.

Se pune patrunjelul tocat in sosul cu ciuperci si smantana, se mai gusta o data sosul de sare si piper si se serveste, pe farfurii incinse, impreuna cu taieteii.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise