Taitei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Taiteii,se pot intinde si taia,sau cu mina,sau cu un aparat special,dar aluatul se face la fel.
  • Cind se foloseste aparatul,se intinde(tot cu aparatul) si se taie imediat(nu e nevoie sa se lase foaia la uscat).
  • Aparatul meu are 2 lame;o lama face taitei(cica),dar ii taie mai lati(2-3 mm) decit ii taiam cu mina;dar ma ajuta f.mult;merge f.repede.Cealalta lama taie taitei de cca 6 mm latime;ii folosesc(de obicei) pt.fettucini.
  • Pentru aluatul de taitei,ouale se cintaresc la inceput,deoarece se va pune faina,o data si jumatate cit greutatea oualor.
  • Eu am folosit 3 oua(180 g),deci 270 g faina.
  • -3 oua
  • -270 g faina

Mod de preparare

Intr-un castron,ouale se bat(electric sau manual),pina cind fac spuma;daca se bat manual,e bine sa se foloseasca furculita.Pe urma e pune faina si dupa ce se mesteca bine(cu furculita),se pune pe suprafata de lucru si se framinta cu mina.Se framinta,indoind mereu luatul sub podul palmei ,veo 5 minute,pina cind aluatul nu se mai lipeste de mina si de suprafata de lucru.

Aluatul va fi putin virtos,dar nu tare(sa se poata intinde usor).

Aluatul se lasa,acoperit cca 10 minute,apoi se imparte in boturi(de obicei facem atitea boturi,cite oua am folosit;dar se pot face si mai multe boturi,in caz ca intindem cu aparatul).

In caz ca facem manual,intindem prima foaie,subtire(aproape transparent);se pune la zbicit cca 10 minute pe un cearceaf;inainte de a fi f.uscata(foaia),se taie in sferturi,care se pun unele peste altele,apoi se ruleaza(fara sa se preseze)si,cu un cutit f. ascutit se taie in taitei subtiri sau mai lati(depinde cum va place si la ce-i folositi).

In cazul in care se foloseste aparatul,toata treaba asta o face el.De aceea imi place aparatul.

Taiteii taiati(cu mina sau cu aparatul se lasa,rasfirati,sa se usuce;se pun la uscat(taiteii) pe masura ce se taie.

Dupa ce sint uscati(vreo 8-10 ore),se pastreaza intr-o cutie de carton,la loc uscat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise