Tarator

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O supa rece, nascuta la sud de Dunare, dar preparata si in satele din sudul Dobrogei.
  • Se aseamana cu tzatzichi, din multe puncte de vedere, dar totusi este deosebita.
  • - 1 kg castraveti;
  • - 1 l iaurt gras;
  • - 1 capatana de usturoi;
  • - 250 ml apa;
  • - 50 ml ulei de masline;
  • - Zeama de la o lamaie;
  • - Sare;
  • - Piper;
  • - Marar;
  • - Menta
  • - Miez de nuca.

Mod de preparare

1. Se rade castravetele pe razatoarea mare.

2. Se pune intr-un vas iaurtul, apa si se amesteca bine.

3. Se amesteca iaurtul cu castravetele, usturoiul tocat, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper, marar tocat, menta si miezul de nuca.

4. Se da la rece pentru 2 ore, dupa care se serveste.

Eu am servit cu chiftelute de dovlecei si branza, dar merge si simpla in zilele foarte calduroase.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise