Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.aluat:
  • 150 zahãr
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 300 gr. fãinã
  • Pt. cremã:
  • 350 Creme de pasteleiro
  • Cirese
  • zahãr pudrã
  • Ornat:
  • friscã, topping fructe de pãdure, mentã, inghetatã...

Mod de preparare

Aluatul cel mai foosit in Portugalia pt. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada).

1)Preparã un aluat, amestecând bine untul cu zahãrul.

Adaugã oul si fãina.

Tapeteazã o formã pt. tarte cu fãinã, si cu degetele intinde bine aluatul.

2)Pregãteste crema:

Fierbe 250 ml de lapte.

Separat amestecã 50 gr. zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou intreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit sare si altul de vanilie pudrã.

Amestecã bine si toarnã incet peste lapte, la foc mic amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.

Se lasã la rãcit si se pune peste tartã.

3)Deasupra se pun ciresele (spãlate si fãrã sâmburi).

4)Dã la copt.

5)Se serveste pudratã cu zahãr.

In loc de a face o tartã mare se pot face mini tarte.

Se poate folosi oricare alt fruct(e).

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise