Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - pentru aluat: 150 gr margarina pentru gatit, 1
  • ou, 500 gr faina alba, sare, piper alb, busuioc
  • - pentru umplutura : 500 gr ficatei de pui, 400 gr
  • ciuperci (champigon), 300 gr cascaval, 1 ceapa, sare,
  • maghiran, putin hrean ras, boia iute (sau chilli)
  • - pentru omogenizare: 2 oua, 200 gr faina alba, apa
  • minerala, 1 lingura mustar, sare, piper alb, patrunjel
  • verde

Mod de preparare

- din margarina, ou, faina, sare si piper faci un

aluat consistent; daca nu se leaga, mai adaugi putina

apa. Incorporezi busuiocul si lasi la rece 30 de

minute. Apoi, intinzi o foaie si o asezi intr-o tava

unsa si tapetata cu faina, intepand aluatul cu o furculita;

- ficateii de pui spalati ii fierbi in apa cu maghiran

(fara sare!!!), apoi ii scurgi si tai cubulete. La fel

procedezi si cu cascavalul, respectiv feliezi ciupercile rondele.

Ceapa o maruntesti si amesteci toate ingredientele,

condimentand si asezonand. Se aseaza uniform peste

aluat;

- din oua, faina, mustar, apa minerala facem un aluat

mai gros de clatita, incorporam frunzele de patrunjel

si acoperim tarta. Punem tava in cuptorul preincalzit

sa se coaca.

Se poate servi ca aperitiv cald, cu smantana sau

ketchup, dar, este delicios si rece, servit cu un sos

de maioneza si iaurt sau salata verde.

Sfat: daca nu preferati ficateii de pui, puteti apela

la pastrama de pui, sau carne fiarta de vita, sau

cremvurst. Puteti sa incorporati in amestec si felii de ardei gras sau kapia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise