Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr unt topit
  • 120 gr iaurt
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti faina
  • 1 praf de copt
  • jumate de baton de vanilie doar semintele
  • crema
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri oua
  • 1 lingura amidon
  • jumate de pastaie vanilie plus batonul de la cealalta jumatate
  • decor
  • 500 gr visine
  • ciocolata optional

Mod de preparare

Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu e nevoie sa fie unsa. Se da la cuptor pentru 20 min, dupa care se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca blatul.

Intre timp regatim crema. Se pune laptele intr-o carticioara si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand se albesc putin, apoi se pune amidonul si putin lapte rece ca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine, se toarna cate putin din laptele fierbinte peste oua ( ca sa nu se taie), apoi se pune totul in oala si se da la foc mic, amestecand pana cand da cateva clocote, punem batonul de vanilie si semintele din el, se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.

Cand blatul si crema s-au racit, incepem asamblarea. Peste blat, se toarna crema de vanilie ( nu uitati sa scaoteti batonul), apoi se pun visinele fara samburi si ciocolata rasa.

Se da la rece pentru cel putin o ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise