Tarta cu branza de vaci si fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 cani cu faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 ou
  • praf de copt
  • cateva linguri de lapte
  • zahar
  • Pentru crema:
  • un plic de praf de budinca de vanilie
  • branza de vaci cremoasa
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • putin zahar dak mai este necesar
  • fructe (struguri albi, rosii, prune, mar, pere, caise...)

Mod de preparare

Pentru a se face aluatul se amesteca toate ingredientele pur si simplu, dupa care se framanta un pic aluatul.

Cum se prepara crema: branza de vaci se freaca bine cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta cremoasa, se adauga galbenusul, se integreaza usor toata budinca, dupa care se incorporeaza albusul batut spuma.

In crema obtinuta se va pune coaja de lamaie si portocala, bobite de struguri iar celelalte fructe se vor taia cubulete.

Se aseaza in tava tapetata cu faina aluatul in strat subtire, se pune crema, se va orna tarta cu suvite de aluat (optional). Se da la cuptor unde va sta aprox. 30 de min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise