Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

Pentru aluat, amestecam ingredientele.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g făină
  • 1 pliculeţ praf copt
  • 1/2 lingură bicarbonat
  • 2 ouă
  • 150 g unt rece tăiat cuburi
  • 150 g zahăr pudra
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg brânză de vaci grasă
  • 300 gr smântână 20 % grăsime
  • 2 ouă
  • 400 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • piersici din compot (jumătăţi)

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm aluatul la rece 30 minute.

Pentru umplutură, amestecăm brânza, smântâna, ouăle şi zahărul pudră. Scoatem aluatul de la rece şi îmbrăcăm o formă de tartă, ridicând aluatul şi pe margini.

Turnăm umplutura peste aluat, apoi aşezăm piersicile peste umplutură. Dăm tarta la copt 35-40 minute, la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânza s-a întărit puţin. Lăsăm tarta să se răcească complet, apoi o dăm la rece. Este minunată şi foarte cremoasă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise