Tarta cu brinza dulce si capsuni

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 50 g biscuiti amarettini
  • 150 g piine prajita
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 3 linguri cafea tare; crema: 200 g brinza de vaci
  • 300 ml smintina
  • 3 oua
  • 100 g zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • 500 g capsuni
  • 250 ml suc de portocale
  • un plic praf glazura transparenta

Mod de preparare

Amarettini si piinea prajita se macina, se framinta cu untul la temperatura camerei, zaharul si cafeaua. Se pun intr-o forma si se niveleaza. Se amesteca brinza de vaci cu smintina, ouale, zaharul tos, zaharul vanilat, coaja si sucul de lamaie. Se asaza crema peste blat si se coace acesta 60 min. Se lasa sa se raceasca. Capsunile se taie felii si se asaza peste tarta ca tiglele pe acoperis. Intr-o ceasca se amesteca plicul de glazura cu 6 linguri suc de portocale. Restul de suc se pune la fiert si se inglobeaza in el compozitia din ceasca. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste capsuni.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise