Tarta cu carne si ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • pentru aluat : aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece;
  • pentru umplutura: 500 g carne tocata amestec de por si vita, 150 g emmental sau parmezan, 1 ceapa, 100 gr frisca licida sau smantana, 200g ciuperci, 1-2 rosii, ardei gras colorat, condimente, sare, piper.

Mod de preparare

aluatul brisée : se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pâna la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute. Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor. Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel : se caleste ceapa tocata in ulei sau unt, se adauga carnea si se calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta si se mai lasa 5 minute pe foc, mic. Se amesteca apoi cu parmezanul sau emmentalul, frisca lichida, se condimenteaza, se pune sare si piper si se toarna amestecul peste foaia de tarta. Se orneaza cu felii rotunde de rosii si fasii de ardei grasi colorati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise