Tarta cu ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g faina,
  • 50 g unt,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/4 lingurita boia de ardei,
  • piper macinat,
  • 500 g ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 cuisoare,
  • 1 lingura miere,
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui,
  • cimbru,
  • o foaie de dafin.

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron, adaugati untul, boiaua si piperul si amestecati-le. Turnati peste ele uleiul de masline si 1-2 linguri cu apa, framantati un aluat si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute, la rece.

Incingeti intr-o cratita uleiul de floarea-soarelui, puneti ceapa taiata rondele, cuisoarele zdrobite, usturoiul presat, cimbrul si foaia de dafin si lasati-le sa se dunstuiasca - cu capac - circa 10 minute.

Adaugati mierea si lasati sa se-ncinga 5 minute - fara capac - la foc iute.

Intindeti aluatul intr-o forma de tarta, intepati-l cu furculita si turnati peste el ceapa.

Lasati tarta sa se coaca 25-30 de minute la 200ş si serviti-o fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise