Tarta cu ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g faina,
  • 50 g unt,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/4 lingurita boia de ardei,
  • piper macinat,
  • 500 g ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 cuisoare,
  • 1 lingura miere,
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui,
  • cimbru,
  • o foaie de dafin.

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron, adaugati untul, boiaua si piperul si amestecati-le. Turnati peste ele uleiul de masline si 1-2 linguri cu apa, framantati un aluat si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute, la rece.

Incingeti intr-o cratita uleiul de floarea-soarelui, puneti ceapa taiata rondele, cuisoarele zdrobite, usturoiul presat, cimbrul si foaia de dafin si lasati-le sa se dunstuiasca - cu capac - circa 10 minute.

Adaugati mierea si lasati sa se-ncinga 5 minute - fara capac - la foc iute.

Intindeti aluatul intr-o forma de tarta, intepati-l cu furculita si turnati peste el ceapa.

Lasati tarta sa se coaca 25-30 de minute la 200ş si serviti-o fierbinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise