Tarta cu ciuperci si sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1 cana si 3/4 faina alba
  • 125 gr margarina rama
  • 1/2 lingurita sare
  • 5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
  • Umplutura:
  • 2 cepe albe
  • 300gr sunca taiata cubulete
  • 200gr cascaval
  • o cutie ciuperci taiate
  • Glazura:
  • 2 cutii smanatana
  • 2 oua

Mod de preparare

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 2 centimetri, si se aseaza in tava de tarta, unsa in prealabil cu margarina.

Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt.

Ceapa, ciupercile, sunca se calesc in 2 linguri de unt si se pun peste aluat. Se rade cascavalul.

Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 20-30 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise