Tarta cu curmale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 sferturi unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • aprox o lingura smantana
  • aprox 2 sau 3 cani faina
  • vf cutit de sare
  • seminte chimen (dupa gust)
  • curmale taite fara samburi
  • o cana zahar brun
  • 2 batoane scortisoara
  • 3 sf masura vin rosu
  • 350 ml suc de mere

Mod de preparare

1) Se amesteca cu mixerul:-untul+ jum cana zahar+ 1 ou si smantana.

Dupa ce s-au incorporat, se amesteca cu faina+sare+chimenul pana ce se formeaza coca.

Se imparte coca in 2, o parte mai mare, alta mai mica pt a se forma desenul de deasupra, dupa care se da la frigider.

2) Curmalele taiate+ zaharul brun+ scortisoara+ vinul rosu+ sucul de mere se fierb pana ce curmalele absorb tot lichidul si se scot batoanele de scortisoara.

Se pune prima parte de coca intinsa pe tava, dupa care se pune amestecul cu amestecul curmalelor cu celelalte ingrediente, iar pe deasupra se pun fasii din cealalta bucata de coca (taiate ca saratelele) in forma de gril.

3) Se da la cuptor

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise