Tarta cu curmale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 sferturi unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • aprox o lingura smantana
  • aprox 2 sau 3 cani faina
  • vf cutit de sare
  • seminte chimen (dupa gust)
  • curmale taite fara samburi
  • o cana zahar brun
  • 2 batoane scortisoara
  • 3 sf masura vin rosu
  • 350 ml suc de mere

Mod de preparare

1) Se amesteca cu mixerul:-untul+ jum cana zahar+ 1 ou si smantana.

Dupa ce s-au incorporat, se amesteca cu faina+sare+chimenul pana ce se formeaza coca.

Se imparte coca in 2, o parte mai mare, alta mai mica pt a se forma desenul de deasupra, dupa care se da la frigider.

2) Curmalele taiate+ zaharul brun+ scortisoara+ vinul rosu+ sucul de mere se fierb pana ce curmalele absorb tot lichidul si se scot batoanele de scortisoara.

Se pune prima parte de coca intinsa pe tava, dupa care se pune amestecul cu amestecul curmalelor cu celelalte ingrediente, iar pe deasupra se pun fasii din cealalta bucata de coca (taiate ca saratelele) in forma de gril.

3) Se da la cuptor

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise