Tarta cu fructe de padure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:100g zahar, 150g unt, 250g faina, 3 galbenusuri, 2 linguri de apa rece, razatura de lamaie sau portocala.
  • Crema:6 galbenusuri, 60g faina, 150g zahar, 500ml lapte, o pastaie sau fiola de vanilie, 50g de unt, 200ml frisca.
  • Topping:fructe de padure(se pot folosi si altfel de fructe)si un plic de gelatina pentru tarte.

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu faina, se incorporeaza untul si apoi se adauga apa, galbenusurile si razatura.Aluatul se pune in frigider 30 minute apoi se intinde(ca sa nu se rupa se intinde pe hartie sau folie) se pune intr-o forma pentru tarte de 28 cm, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie cerata peste care se aseaza 500g de boabe de fasole uscata si se da la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste.(fasolea se aseaza peste aluat ca sa nu se umfle).

CREMA:se bat 6 galbenusuri cu 150 g zahar, se adauga 60 g faina(treptat) si apoi 500 ml lapte. Se pune pe foc(mic) amestecand continuu, se adauga o fiola de vanilie( sau o pastaie ) si cand se ingroasa se stinge focul si se adauga 50 g de unt. Se raceste si se amesteca cu 200 ml frisca batuta. Se umple blatul cu aceasta minunata crema, se adauga fructele iar deasupra se toarna o gelatina.(gelatina pt tarte de la dr. Oetker).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise