Tarta cu fructe exotice

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 budinca vanilie
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1 banana
  • 1 plic gelatina incolora pentru ornat torturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, faina si 2-3 linguri apa. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta (diam. 25-30 cm) unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 35 de min. Intre timp sa prepara budinca conform instructiunilor de pe plic cu specificatia ca se pun 400 ml lapte in loc de 500 pentru a iesi mai tare. Se lasa sa se raceasca. Se scoate tarta se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza cu compot sau cu un sirop preparat astfel: se fierb 2 linguri de apa cu 1 lingurita de zahar si 1 lingurita esenta de rom. Se umple tarta cu budinca, se decoreaza cu fructe si apoi se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise