Tarta cu mere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6oua
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 + 1/2 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 mere mari
  • 1/2 cana zahar brun(merge si normal)
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul.

Intr-un vas termorezistent,mai adanc,se aseaza hartie de copt,in asa fel incat sa acopere si peretii vasului.

Se aseaza merele,peste care se pune zahar (in scobitura) si se dau la cuptor 15 min la 180 grade,pana se caramelizeaza zaharul si se inmoaie merele putin.

In timp ce merele stau in cuptor,se face compozitia de blat.

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu o cana de zahar si separat galbenusurile cu 1/2 cana de zahar.Se adauga galbenusurile batute peste spuma,uleiul,praful de copt si faina treptat.

Cand sunt gata merele,se toarna compozitia peste ele si se mai da la cuptor in 30-40 minute.Cand este gata,se pudreaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise