Tarta cu pere si ciocolata

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pere
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 150g unt
  • 100g faina
  • 80g migdale macinate
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri gem de caise sau piersici!

Mod de preparare

Fierbem 500ml apa cu 80g zahar,adaugam perele taiate pe jumatate,si le fierbem timp de 15 minute!

Le dam deoparte la racit,in siropul in care au fiert;

Untul moale il batem bine cu restul de zahar pana va devenii o crema,incorporam faina,ouale unul cate unul,migdalele macinate amestecate cu praful de copt;

Impartim compozitia in doua;

in una din compozitii amestecam 20g cacao,omogenizam;

Ungem si tapetam o tava detasabila cu unt si faina,si hartie,turnam compozitia alba,urmeaza compozitia neagra,asezam feliile de pere;

introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35-40 minute;

Cand este gata se unge cu gem de caise sau piersici diluit cu apa;

Se serveste pudrat cu zahar sau cu ciocolata topita deasupra;

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise