Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foitaj
  • 500g prune
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 2 linguri nuci macinate
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Intr o forma rotunda ,unsa cu unt se deruleaza foitajul
Se unge cu dulceata
Se presara cu 1 lingura nuca
Se adauga prunele,se presara 3 linguri de zahar si 1 lingura nuca
Se bat ouale cu smantana ,cu zaharul ,praful de sare si grauntele de vanilie ,scoase din batonas
Se varsa peste prune
Se da la cuptor 35 min foc mediu

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise