Tarta cu smochine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pt blat:
  • -250g faina
  • -125g unt
  • -1 ou intreg
  • -1plic de vanilina
  • -sare
  • -100g zahar
  • -1/2 plic de praf de copt ( 1 praf de copt are 15g)
  • Ingrediente pt crema:
  • -250g mascarpone
  • -100g ricotta
  • -3 linguri zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pt decor:
  • -cca. 10 smochine ( depinde si cat sunt de mari)

Mod de preparare

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina.

Aluatul, format, se inveleste in folie. Se da la frigider pt cca. 4omin.

Dupa cele 40 min, se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava si se da la cuptor.

Se lasa, pana cand prinde o culoare, aurie. Dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pana se raceste aluatul, se pregateste crema. Asadar, se amesteca mascarpone, cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie.

Se mixeaza bine pt 1-2 minute, dupa care se intinde pe aluatul, rece.

Se decoreaza cu smochine taiate in patru, dupa plac.

Se poate servi imediat, dar atunci e mai crocanta. Daca o lasati putin la "odihnit", coca se v-a inmuiat si v-a fi perfecta.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise