Tarta din iaurt cu ciuperci sote si prosciuto

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 450gr iaurt simplu
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 praf sare
  • 300gr ciuperci champignon
  • 100gr prosciuto
  • 50 grame telemea
  • ulei si 2 linguri de pesmet pentru tapetat forma de copt

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga iaurtul si se amesteca, se adauga faina, pliculetul de praf de copt si praful de sare si se omogenizeaza bine.

Aceasta compozitie se toarna in forma de copt tapetata cu ulei si pesmet, se acopera cu staniol si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 30 min.

Intre timp curatam ciupercile de coaja, le taiem felii si le prajim intr-o lingura de ulei de masline pana cand devin aurii.

Scoatem forma de la cuptor, presaram peste compozitie (care va fi moale desupra) ciupercile, branza faramitata si aqcoperim totul cu felii subtiri de prosciuto. Se mai da la cuptor pentru inca aproximativ 20 min.

Daca vi se pare ca sa rumeneste si se usuca prea tare feliile de prosciuto, se mai acopera cu folia de staniol si se lasa pana aluatul capata consistenta. Se face testul cu scobitoarea. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise