Tarta elvetiana cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie placinta
  • nuci(alune)pisate
  • 4 mere marisoare acre
  • 200 gr. zahar
  • 200 ml. smantana dulce lichida
  • 200 ml. lapte
  • 4 oua
  • scortisoara
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda, se inteapa pe alocuri cu furculita si se presara deasupra nucile(alunele) pisate, peste care se pun bucatile de mere taiate in forma de semiluna.Se face separat o compozitie din oua, lapte, smantana dulce lichida si zahar care se toarna peste merele din forma. Se presara deasupra scortisoara si se da la cuptorul preincins la 220 de grade Celsius timp de 30 de minute(pana cand tarta devine aurie). Dupa ce s-a scos tarta din cuptor si s-a racit putin se presara deasupra zaharul pudra. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise