Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 1 gutuie mare
  • • 3 mere mari
  • • 125 g de unt
  • • 200 g de faină
  • • Puţin zahăr pudră
  • • Câteva nuci
  • • Un vârf de cuţit de sare
  • • 1 zahăr vanilat

Mod de preparare

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină apă călduţă pentru a obţine un aluat omogen. Dacă e necesar, mai pune făină. Lasă la odihnă într-o pungă.

Curăţă fructele, taie felii mai mari şi într-o tigaie topeşte 25 g de unt şi căleşte feliile de fructe. Pune mai întâi gutuile pentru că sunt mai tari.Lasă cam 5 minute, adaugă zahărul şi vanilia. Mai lasă 2 minute, nu trebuie să devină prea moi.

Unge o tavă mai adâncă (20 cm diametru) cu unt sau margarină. Varsă în tavă fructele. Pune nucile într-o tavă şi prăjeşte-le puţin în cuptor.

Întinde aluatul pe o planşetă înfăinată. Eu am folosit punga în care a stat la odihnă. A fost simplu: când a fost puţin mai mare decât tava, am tăiat punga şi l-am răsturnat peste fructe. Am pus mai întâi nişte mac pe fundul tăvii, dar nu a fost cine ştie ce gustul de mac. Apăsaţi puţin aluatul pe margini şi faceţi la mijloc o gaură să iasă aburii, înţepaţi restul cu o furculiţă.

Coace 20-30 de minute la 210°C (termostat 7). Răstoarnă tarta pe o farfurie mai mare şi presară cu nucile .

Se poate servi călduţă sau rece. Pentru cine doreşte, poate adăuga un fir de smântănă sau îngheţată.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise