Tartallette cu crema mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 180 g faina
  • * 50 g nuca macinata
  • * 1 galbenus
  • * 100 g zahar pudra
  • * 100 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 1 galbenus
  • * 2-3 linguri lapte
  • * 100 g zahar
  • * 1/2 linguita gelatina
  • * 100 g mascarpone
  • * 150 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * cacao

Mod de preparare

Aluat:

Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul, esenta de vanilie si untul topit. Se framanta un aluat molicel, dar omogen, care se infasoara in folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Formele le ungem bine cu unt si le umplem cu aluat. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca marginile.

Crema:

Galbenusul il frecam cu zahar pana devine ca o crema. Adaugam laptele rece si punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 2 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).

Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. La sfarsit incorporam si frisca batuta.

Repartizam crema pe fiecare tarta in parte si ornam cu frisca.

In momentul servirii se presara cu cacao din abundenta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise