Tarte de Craciun

Zilele trecute am pregatit cateva tarte umplute cu amestec de carne.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru umlplutură:
  • aprox 400 g carne de porc tocată;
  • 1 ou;
  • Câţiva căţei de usturoi;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • Câteva fire de mărar şi pătrunjel;
  • Condimente: sare, piper, cimbru după gust;
  • Pentru aluat:
  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g unt sau margarină,
  • 300 ml borş,
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Zilele trecute am pregătiti câteva tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi cimbru. Mirosea tare frumos în casă!

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un castron, carnea tocată cu oul, usturoiul, condimentele, cartofii raşi, morcovul ras şi verdeaţa. Se căleşte amestecul într-o tigaie cu puţin ulei încins până se rumeneşte.

Cât timp se răceşte carnea, se pregăteşte aluatul. Eu îl fac ca la plăcintă, pentru că iese fraged. Puteţi folosi apă, dacă nu aveţi borş, însă aluatul iese mai uscat. Mie îmi place să folosesc borş, pentru că frăgezeşte mult aluatul. Astfel, se amestecă untul sau margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se adaugă în mijloc drojdia fărâmiţată, borşul, un praf de sare şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină. Ne trebuie o foaie mare, pentru că vom decupa 8 cercuri mai mari cu o cupă de îngheţată sau un pahar mai mare, pentru tarte. Se decupează apoi încă 8 cercuri, cu un pahar mai mic, pentru capace sau puteţi tăia fâşii de aluat ca să faceţi grilaj sau orice alt model decorativ.

Într-o tavă pentru brioşe unsă cu puţină grăsime, se aşază cu grijă cercurile mari de aluat, se umple cu carne, se pun capacele din aluat ori se decorează cu fâşii de aluat, apoi se ung cu ou bătut şi se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se rumenesc.

Porţii: 8

Timp total: aprox 1h 20min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/tarte-de-craciun.html

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise