Tempura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou, 1 cana apa cat se poate de rece, 1 cana faina,
  • 1 morcov, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 10 creveti (Blak Tiger) sau oricare alt tip de crevete mai mare.
  • Pentru sos: 1 ridichie alba, pasta wasabi (sau hrean proaspat ras), sos de soia

Mod de preparare

Se spala si se curata legumele si creveti; se usuca foatre bine de apa. Intre timp se prepara aluatul din ou, apa( se poate pune si gheta, deoarece acest lucru impiedica absorptia de ulei in aluat in momentul prajirii) si faina, sare si piper dupa gust. Morcovul, dovlecelul si ardeiul de taie pe lung in fasii,crevetii pot fi taiati pe jumatate sau lasati intregi. Toate ingredientele se dau prin aluat si se prajesc in baie de ulei cat se poate de incins (in momentul in care se ridic la suprafata sunt gata).

Pentru sos: se curata si se da pe razatoarea mica 1/2 din ridichie; se prepara o pasta din wasabi(hrean)si ridichie peste care se adauga sos de soia ( in cazul in care sosul de soia este prea sarat, se mai adauga zahar). Pe un platou rotund se aseaza in mijloc sosul iar pe margine legumele si crevetii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise