Terina cu somon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1paine alba Toast
  • 350g file de somon afumat
  • 1praz subtire sau 2-3fire de ceapa verde
  • 2tije mici de telina
  • 1leg.marar
  • 2linguri capere
  • 800g urda
  • 200g branza topita
  • 3linguri lapte
  • 280g branza feta
  • 10g gelatina
  • 1ou fiert
  • 1lamaie verde
  • 3-4linguri boia dulce
  • 1gogosar murat
  • 1ardei gras
  • busuioc
  • sare,piper

Mod de preparare

Se taie coaja feliilor de paine si se acopera baza unei forme de tort tapetata cu folie alimentara;Intr-un vas se amesteca branza topita cu urda,verdeata,prazul taiate marunt si amestecate foarte bine,se condimenteaza cu sare daca e nevoie si piper apoi se pune jumatate din cantitate peste miezul de paine,se uniformizeaza,deasupra se pun fileuri de somon,capere taiate,se acopera cu restul de branza,se uniformizeaza si se pune un alt strat de miez de paine.

Intr-un bol se paseaza branza feta,se adauga laptele,boia,ardei gras si gogosar cubulete mici,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in 2linguri apa rece apoi dizolvata pe bain-marie iar dupa ce totul este omogenizat,se rastoarna in forma se uniformizeaza,se acopera cu restul de folie care este pe marginea formei si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate terina din forma cu grija se desprinde folia,se pune pe un platou,se decoreaza cu felii de ou fiert,capere,felii de lamaie,file de peste,frunze de busuioc apoi se pudreaza cu boia

Pentru ornat,fiecare cu imaginatia lui.

Pentru ca in fiecare an de sarbatorile Anului Nou nu trebuie sa ne lipseasca pestele de pe masa,recomand acest aperitiv super delicios.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise