Terina de ciocolata alba cu fructe de padure

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225g ciocolata alba
  • 300ml frisca lichida
  • 225g branza grasa de vaci, bine scursa
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 125g zahar pudra
  • 350g fructe de padure (capsuni, zmeura, mure)
  • 1 lingura coniac
  • frunze de menta pentru ornat

Mod de preparare

Ungem cu putin ulei o forma de chec si o tapetam cu folie de plastic intinzand-o cat mai bine.

Rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie. Cand s-a topit luam ciocolata de pe foc, amestecam si lasam sa se raceasca.

Batem frisca lichida pana cand incepe sa se ingroase. Separat frecam branza pana cand devine cremoasa, apoi incorporam coaja rasa si 50g de zahar.

Amestecam bine, apoi adaugam frisca si ciocolata topita si racita.

Punem compozitia in forma de chec, o nivelam si o bagam la congelator cel putin 4 ore.

Amestecam fructele cu zaharul ramas, le punem intr-o craticioara la foc mic pana cand se topeste zaharul, apoi adaugam coniacul.

Cand scoatem terina de la congelator tinem forma de chec 20-30 secunde in apa fierbinte, apoi o rasturnam pe un platou. Indepartam cu grija forma si folia de plastic.

Se serveste taiata felii, ornata cu frunze de menta si alaturi de fructele cu coniac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise