Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 g piscoturi
  • 200 ml cafea tare
  • 40 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao amara
  • 2 lingurite coniac

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra si se da la rece.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema.Adaugam cele 2 linguri de lapte si fierbem la baine-marine pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit crema de oua adaugam mascarponele si mixam cu viteza redusa.Adaugam si frisca batuta,amestecand usor. La Tiramisu rețeta originală se folosesc albusurile in loc de frisca.

Luam piscoturile si le inmuiem in cafeaua amestecata cu coniac,nu mult doar cat le-am bagat si le-am si scos,altfel se inmoaie foarte tare.Asezam pe platou un rand de piscoturi,un rand de crema...Se termina cu crema deasupra.

Presaram cacao din belsug si dam la rece.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise