Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi pentru Tiramisu,
  • 1 cutie mascarpone,
  • 1 cutie frisca Hulala,
  • 3 oua,
  • 150 gr zahar,
  • esenta de rom,
  • cacao,
  • cafea fara zahar sau ness fara zahar,

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine (se poate folosi mixerul).

Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.

Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului.

Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao. Asa se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise