Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 250 g branza mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 3 pliculete ness
  • cacao pentru ornat

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga branza Mascarpone si se omogenizeaza. Separat, se bat albusurile spuma si se adauga compozitiei de galbenusuri. Frisca se mixeaza pana la intarire si se amesteca cu compozitia obtinuta anterior.

Nessul se amesteca cu apa firbinte si se lasa la racit.

Fiecare piscot se trece rapid prin ness si se asaza in tava pregatita dinainte pentru montarea prajiturii. Peste piscoturi se pune jumatate din cantitatea de crema. Urmeaza al doilea strat de priscoturi, care se va acoperi cu restul de crema. Se orneaza cu cacao si se da la frigider pentru 2-3 ore.

De obicei fac Tiramisu rețeta originală, dar acum am vrut sa incerc si varianta aceasta. Sper sa va placa!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise