Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g piscoturi Savoiardi
  • - 500 g Crema Mascarpone
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - 10 linguri lichior Irish Cream
  • - 10 g gelatina
  • - 5 linguri cafea macinata
  • - 2 lingurite cacao

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea unei cafele din aproximativ 500 ml apa si cele 5 linguri de cafea.

Pana ce cafeaua se raceste se trece la prepararea cremei.

Se separa ouale: galbenusurile se bat cu 100 g zahar; se inglobeaza lichiorul si gelatina, iar la urma crema Mascarpone. La Tiramisu rețeta originală nu se pune gelatina, dar eu am pus pentru ca am vrut o crema mai ferma.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se inglobeaza in crema de galbenusuri.

Cu toate pregatite trecem la asamblarea tortului sau a prajiturii, cum vreti, mie imi place sa-i spun tort.

Tava in care o sa asamblam tortul se unge cu un strat de crema.

Fiecare piscot se trece prin cafea. Atentie se trece numai foarte putin! se introduce fiecare piscot in lichid si se scoate imediat, altfel riscam sa se inmoaie prea mult si nu-si vor mai pastra forma si aspectul frumos; continuam astfel pana terminam de pus primul strat de piscoturi, inca un strat de crema ( din belsug) apoi iar piscoturi si tot asa pana se termina.

La sfarsit se pudreaza cu cacao

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise