Tiramisu de legume

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 1 conserva ton in ulei Sun Food
  • 1 ceapa rosie
  • - pentru ornat:
  • frunze salata verde
  • frunze patrunjel verde
  • rosii cherry
  • 6 masline negre
  • 3 oua prepelita
  • - pentru crema :
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri maioneza facuta in casa
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze,

Punem ouale de prepelita la fiert in apa cu sare ,pentru 4-5 minute, apoi le racim putin in apa rece si le decojim.

Curatam morcovii si cartofii, apoi ii punem la fiert, in apa cu sare.

Sfecla rosie fiarta o taiem fasii subtiri , ca betele de chibrite.

Conserva o desfacem si strecuram uleiul de pe ton.

Dupa ce si celelalte legume sunt fierte , le taiem fasii subtiri, pe fiecare in parte.La fel procedam si cu ceapa rosie.

In bolurile sau paharele in care vrem sa servim tiramisu , punem o lingura de crema si peste, fasii-bete de sfecla, morcovi, ceapa , cartofi , apoi bucati de ton faramitat.

Mai punem putina crema, alte fasii de morcov si ceapa , apoi ornam tiramisu cu 1/2 ou de prepelita fiert, frunzulita de salata si patrunjel verde, 1/2 rosie cherry, cate o maslina....

Daca mai trebuie putem adauga putina sare sau zeama de lamaie.

Papilele gustative va vor fi incantate de minunatul gust al acestui aperitiv.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/tiramisu-de-legume.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise