Tiramisu de legume

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 1 conserva ton in ulei Sun Food
  • 1 ceapa rosie
  • - pentru ornat:
  • frunze salata verde
  • frunze patrunjel verde
  • rosii cherry
  • 6 masline negre
  • 3 oua prepelita
  • - pentru crema :
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri maioneza facuta in casa
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze,

Punem ouale de prepelita la fiert in apa cu sare ,pentru 4-5 minute, apoi le racim putin in apa rece si le decojim.

Curatam morcovii si cartofii, apoi ii punem la fiert, in apa cu sare.

Sfecla rosie fiarta o taiem fasii subtiri , ca betele de chibrite.

Conserva o desfacem si strecuram uleiul de pe ton.

Dupa ce si celelalte legume sunt fierte , le taiem fasii subtiri, pe fiecare in parte.La fel procedam si cu ceapa rosie.

In bolurile sau paharele in care vrem sa servim tiramisu , punem o lingura de crema si peste, fasii-bete de sfecla, morcovi, ceapa , cartofi , apoi bucati de ton faramitat.

Mai punem putina crema, alte fasii de morcov si ceapa , apoi ornam tiramisu cu 1/2 ou de prepelita fiert, frunzulita de salata si patrunjel verde, 1/2 rosie cherry, cate o maslina....

Daca mai trebuie putem adauga putina sare sau zeama de lamaie.

Papilele gustative va vor fi incantate de minunatul gust al acestui aperitiv.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/tiramisu-de-legume.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise