Tiramisu diverse forme

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat simplu din 8 oua
  • 1 l apa
  • 3 lingurite nes
  • 2 fiole esenta rom
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 14 linguri zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frisca
  • 7 oua
  • 3 creme vanilie Darling

Mod de preparare

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb:

1 l apa

3 lingurite nes

2 esente de rom

7 linguri zahar

CREMA:

se bat cu mixerul:

500 g mascarpone

500 g frisca

se freaca separat:

7 galbenusuri

7 linguri zahar

2 fiole vanilie

2 plicuri zahar vanilat

iar apoi se adauga treptat la frisca.

Apoi se adauga 3 creme vanilie Darling.

La final se orneaza dupa dorinta.

Nu e Tiramisu rețeta originală, dar este simplu si gustos!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise