Tiramisu Ice Cake

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 115 g zahar pudra
  • 6 linguri coniac
  • 50 g ciocolata amaruie bucatele mici
  • 150 ml frisca batuta usor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 200 g piscoturi

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu brandy (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii.

Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.

Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

Tiramisu rețeta originală cred ca poate fi facuta cu succes sub aceasta forma ;)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise