Tiramisu ieftin, cu budinca

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi
  • 4 budinci(2 de cacao si 2 de vanilie)
  • 2 l lapte
  • 12 linguri de zahar
  • 250 ml cafea indulcita
  • 2 esente de rom
  • 400 ml frisca.

Mod de preparare

Se prepara budinca de vanilie si cea de ciocolata in vase separate dupa instructiunile de pe plic (eu am adaugat un pic mai mult zahar decat scrie pe plic).

Intre timp se face cafeaua pe care am indulcito dupa gust si am adaugat esenta de rom.

Pregatesti 2 sau 3 caserole inalte de minim 5 cm, ideal ar fi 7 cm.

Se inmoaie piscoturile in cafeaua calda si se pune primul strat dupa care adaugi neuniform budinca de vanilie si cea de cacao iar cu varful de la un cutit amesteci usor ca sa se combine culorile dupa care pui inca un stat de piscoturi inmuiate in cafea si inca unul de budinca (si vanilie si cacao).

Dupa ce ai terminat de umplut caserolele le lasi la racit de tot dupa care bati frisca si o pui pe deasupra.

Se tine la frigider iar dupa 3 ore se poate servi.

Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este rapid, ieftin si bun!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise