Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr Mascarpone
  • 40 - 45 Piscoturi
  • 1 cana de cafea Espresso
  • 2-3 Linguri de vin Marsala (sau Amareto)
  • 5 linguri de zahar
  • 5 oua
  • praf de cacao

Mod de preparare

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală:

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile cu zaharul se bate pana se face spuma, albusurile se bat spuma.

Se amesteca spuma de galbenusuri cu mascarpone pana devine cremos apoi se adauga spuma de albusuri. Intr-o farfurie adanca se toarna cafeaua care se amesteca cu vinul Marsala.

Piscoturile se introduc scurt doar cu o parte in cafea si se aseaza intr-o forma, se acopera fundul formei cu piscoturi, deasupra se pune jumatate din crema de Mascarpone facuta ca mai sus. Se mai pune apoi un strat de piscoturi si deasupra jumatatea ramasa de crema Mascarpone.

Se pune min 3 ore la frigider de preferinta 12 ore. Inainte de servire se presara un strat subtire de cacao.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise