Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 caciulie usturoi( dupa gust)
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g ciuperci Sun Food
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 2 linguri pasta gogosari
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt.

Scoatem din conserva ciupercile si le scurgem de apa, iar rosiile le taiem cuburi, daca nu sunt taiate.

Taiem marunt si carnea, cuburi.

Punem vasul Zepter gol pe aragaz, lasandu-l sa se incalzeasca mediu. Dupa 3-5 minute, punem cateva picaturi de apa in vas si, daca picaturile se imprastie in forma de perle, puteti pune carnea in vas.

La inceput, carnea se va lipi de fundul vasului, dar o lasam sa se rumeneasca, fara sa o desprindem pentru ca dupa 2-3 minute se desprinde singura, pentru ca i s-au inchis porii. Apoi o puteti intoarce (amesteca) sa se rumeneasca pe toate partile.

De abia acum se poate adauga toata ceapa si ardeiul.

NU trebuie amestecat !

Acum putem adauga si ciupercile taiate.

Acoperim si facem focul mic de tot. Carnea astfel preparata, in suc propriu este mult mai gustoasa si mai densa decat cea fripta in ulei.

Lasam asa cam 25-30 de minute pina se face carnea bine.

Apoi luam capacul, adaugam rosiile cuburi si patrunjelul verde tocat, punem inapoi capacul si stingem focul sub vas. Mancarea va fierbe in continuare.

In cazul in care nu aveti vase Zepter, puteti sa faceti tocana in vase obisnuite, dar acolo trebuie sa adaugati grasime, apa si sare.

Puteti sa o serviti asa cum este sau alaturi de mamaliguta calda.

Pofta mare la tocana !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise