Tocana taraneasca cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 700 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g usturoi
  • 200 g fasole alba
  • 1
  • 500 kg cartofi
  • 400 g ardei gras
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se taie cate doua bucati la portie, se spala, se scurge si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei, cu adaos de apa, sare si piper. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se taie rondele, apoi se inabusa in restul de ulei cu putina apa. Cind a inceput inabusirea, se adauga pasta de tomate, cimbrul si apa necesara formarii unui sos. Se fierbe 15 minute, dupa care se pune peste carne si se mai fierbe cca 60-90 minute. Fasolea se pune la fiert, schirnbind primele doua ape de fierbere. Dupa ce a fiert, se adauga in vasul cu tocana, impreuna cu usturoiul taiat marunt si vinul. Se amesteca componentele, se verifica gustul si se continua fierberea inca 10 minute. Separat se pregateste garnitura de cartofi natur (se curata cartofii, se spala, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare). La servire se pune preparatul (tocana) in farfurie, cu cartofii natur alaturi si verdeata deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise