Tocanita cu vita si dovleac

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g Vrabioara vita
  • 300 g Dovleac
  • 2 buc. Morcovi
  • 200 g Masline kalamata
  • 4 fire Ceapa verde
  • 4 catei Usturoi
  • 2 buc. Cartofi
  • 2 fire Cimbru
  • 2 buc. Ardei rosu
  • 80 ml Vin rosu
  • 2 linguri Ulei de masline
  • 10-15 fire Chives
  • Sare si piper negru, dupa gust

Mod de preparare

Curata si taie vita cuburi;

Curata si taie cartofii, morcovii, ardeiul si dovleacul cuburi;

Toaca usturoiul si ceapa marunt;

Pune vasul de aluminiu pe foc, lasa-l sa se incinga si adauga uleiul de masline;

Adauga sare pentru a face o emulsie si caleste carnea;

Pune peste aceasta usturoiul, ceapa si firicelele de cimbru;

Potriveste de piper si adauga maslinele si morcovii;

Stinge cu vinul rosu si lasa-l sa se reduca;

Ia de pe foc, introdu in Crock Pot, seteaza timpul de 3 ore si 30 min si programul “low”;

Adauga cartofii si sucul de rosii peste, amesteca bine si pune capacul;

Cu o ora inainte de final adauga dovleacul si ardeiul gras;

La final potriveste de sare si piper si serveste cu chives tocat;

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise