Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Buretii de roua- Marasmius oreades-au pălărie subţire de formă conică, apoi întinsă si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite, cu iarba scurta.
  • 500 g ciuperci
  • 3 buc ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • ulei
  • 2 buc usturoi verde
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • smantana(optional)

Mod de preparare

Curatam bine toate legumele, le spalam si apoi le taiem marunt.

In putin ulei calim ceapa, ardeiul si rosia pina sticlesc, apoi adaugam ciupercile fara codite.Adaugam putina apa, asezonam, adaugam si usturoiul taiat marunt si la foc mic , lasam sa fiarba acoperit.

Cand ciupercile sunt fierte putem adauga putina smantana( optional) sau doar patrunjelul verde tocat.

Servin tocanita calda alaturi de mamaliguta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise