Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g pulpa de porc
  • 1,200 kg cartofi
  • 1-2 cepe potrivite
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 5-6 linguri de ulei
  • 250 ml suc de roşii proaspăt
  • sare, piper, boia dulce

Mod de preparare

1. Carnea se taie cuburi, se spală, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se pune la călit în 5-6 linguri de ulei. Ceapă se taie solzişori şi se căleşte împreună cu carnea. Se adăugă cimbrul.

2. Se adăugă cartofii tăiaţi cuburi mari, apoi se pune apă fierbinte. Apă trebuie să acopere un pic carnea.

3. Se acoperă cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când scade şi carnea este fragedă.

4. Sucul de roşii se adăugă când carnea este aproape fiartă.

Se potriveşte de sare, piper şi un vârf de boia dulce.

Se stinge focul şi se presară pătrunjel peste tocăniţă

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise